UM Løshund vell avblåst

Ungdomsmesterskapet i løshund 2023 ble avholdt på Lampeland Hotell den 18 Oktober i regi av Buskerud Elghundklubb.

  • Vinner ble Sigderdammens I-Eira med 92 poeng, Jonas H. Roland som fører!
  • Andreplassen gikk til Koimyra’s Gregers med 88 poeng, fører Annika Martinsen Holth.
  • Tredjeplassen og med samme poengsum som Koimyra’s Gregers ble Lekåsen’s Goggen (pga alder blir han nr 3), fører Guro Bonesvoll.

Komiteen for arrangementet har jobbet i lang tid for at arrangementet skulle bli så bra som det ble. Ekvipasjene og dommere ankom Lampeland Hotell tirsdag ettermiddag og sjekket inn. Det var en spent gjeng med ungdommer som gjorde seg klare for mesterskapet tidlig onsdag morgen. Det var en koselig middag tirsdag kveld med loddtrekning fra sponsorene; Non-Stop Dogwear, HSX Maskinutvikling, Artemis (tracker) og Hansi. Men for deltagerene var kveldens trekning av terreng og dommere den store spenningen. Onsdag morgen startet med frokost og fulle termoser før ekvipasjene kjørte ut i de utvalgte terrengene. Med gode ekvipasjer, fine værforhold og gode terreng var 13 ekvipasjer som gikk til 1. premie og totalt 16 ekvipasjer fikk premiering!. Av de 20 ekvipasjene som var ute i skogen var det kun 1 ekvipasje som ikke fant elg. Med live stream med Jegerpodden under mesterskapet var det god stemming på hotellet mens ekvipasjene var ute i skogen. Hunder og deltagere dro fornøyde hjem onsdag kveld etter en fin premieutdeling. Veldig gøy at så mange av ekvipasjene gjorde det så bra i skogen, vi gratulerer de alle.

Buskerud Elghundklubb var heldige som hadde med to deltagere i UM 2023. Ekstra gøy er det at begge ekvipasjene fikk gode resultater på «hjemmebane». Petter Teksle og Enzo kom på en sterk 4.Plass med 1 premie. Niri L. Svingen og Näsjämtens Dante fikk også 1.premie.

VI i Buskerud Elghundklubb ønsker å takke alle som bidro til at arrangementet kunne gjennomføres, en stor takk til dommere og kjentmenn, og ikke minst takk til alle ekvipasjene. Komiteen ser allerede frem til å arrangere NM Løshund neste år!